Voorschool RoOs

Onze school is in schooljaar 2004-2005 samen met peuteropvang RoOs een voorschool geworden. Op de voorschool/peuteropvang werken gediplomeerde medewerkers en kunnen kinderen van 2 tot 4 jaar, twee of vier vaste dagdelen per week terecht.

In de peuteropvang wordt gewerkt met een voorschoolprogramma, waarbij taal, spelen en bewegen zeer belangrijk zijn. Het werken met dit programma zorgt ervoor dat de leerlingen die de voorschool hebben bezocht een betere start maken op de basisschool. Op onze school werken we namelijk in grote lijnen met hetzelfde voorschoolprogramma als bij de peuteropvang. We werken met het voorschoolprogramma Ko-totaal. Dit programma is gericht op kinderen in de leeftijd van 2-6 jaar en bestaat voor de peuters uit Puk & Ko en voor de kleuters uit Ik & Ko. Dit programma wordt zowel bij de peuters als bij de kleuters aangevuld met LOGO 3000. Dit is een hulpmiddel om de woordenschat van kinderen uit te breiden.

Tussen de pedagogisch medewerkers van de peuteropvang en de leerkrachten van groep 1/2 is een intensief contact en regelmatig overleg. Bepaalde thema’s worden gezamenlijk uitgevoerd. Zo gaan de peuters regelmatig op bezoek bij de kleuters en dat vinden ze maar wat interessant! Ook komen de kleuters nog weleens een kijkje nemen bij de peuters.
Hierdoor is de overstap van de peuteropvang naar de basisschool een stuk gemakkelijker. Veel kinderen van RoOs komen, als ze vier jaar zijn, bij ons op school. We hopen dat kinderen die de voorschool/peuteropvang bezoeken met een stevige basis naar de basisschool komen. Kinderen worden zowel op taalgebied als in de sociale, motorische en creatieve ontwikkeling gestimuleerd. Dit gebeurt allemaal spelenderwijs. Eventuele achterstand in de ontwikkeling kan hier al vroegtijdig gesignaleerd en aangepakt worden.

Heeft u een kindje dat bijna 2 jaar is en nog niet op de voorschool/peuteropvang zit? Meld het dan aan bij de pedagogisch medewerkers van peuteropvang RoOs, tel. : 06- 300 881 30. U kunt ook direct inschrijven via de website van deze organisatie www.peuterspeelzalen-kc.nl
U kunt uw kindje al vanaf 1 jaar inschrijven.

Heeft u nog andere vragen over de peuteropvang? Neemt u dan contact op met Marion Bax, locatiemanager peuteropvang, op telefoonnummer 06- 291 40 367.